Wednesday, May 1, 2019, 12:34 | No Comments »

Oricând și pe orice canal deschidem televizorul, auzim doar lucruri rele despre noi. Lamentarea continuă, pe o perioadă de 20 de ani, dejnădejdea, lipsa încrederii în puterea noastră de a reconstrui, ne-au făcut să nu ne mai vedem  calitățile și forța reală. Ne comparăm continuu cu Vestul, dar selectiv. Cei ce au trăit măcar un an în străinătate știu că cel mai greu de depășit, departe de casă, sunt sărbătorile noastre creștine. Am uitat de unde am plecat și unde am ajuns, câtor schimbări le-am făcut față! De 30 de ani, luptăm, ne adaptăm și progresăm. Am progresat neîncetat. Suntem doar prea obosiți când ne uităm in oglindă, nu ne mai recunoaștem!  Avem nevoie de o săptămână liberă, în care să nu facem nimic. Să stăm întinși în iarbă, să privim cerul și să ne regăsim pe noi înșine. Să avem grijă să nu ne strivim rădăcinile în drumul spre viitor.  Să ne reamintim că suntem creștini, să iertăm, să depășim trecutul și să-i respingem pe cei ce ne îndeamnă la dezbinare.

Să mergem cu încredere, cu Dumnezeu, înainte!       

    


Sunday, April 28, 2019, 10:53 | No Comments »

Câți copii și câți tineri au plecat din Câmpulung ? Dacă ne gândim doar la ultimele 60 de promoții de absolvenți ai liceelor câmpulungene și la toți tinerii absolvenți (sau nu) de facultate care au fost repartizați la Uzina ARO, ne putem face o imagine despre cât de mulți suntem cei legați sufletește de Câmpulung. Este plin Bucureștiul, țara, Europa și lumea întreagă de noi! Veniți acasă, veniți la Câmpulung Muscel, oriunde v-ați afla!

Veniți să locuiți în casele părintești sau veniți să revedeți orașul și locurile încărcate de amintiri. Veniți aici să construiți sau pur și simplu veniți în vizită! Veniți cu un prieten!

Cu voi, prin voi, Câmpulung Muscel poate renaște ! Veniți acasă, veniți cu un prieten!

 


Tuesday, April 23, 2019, 10:08 | 1 Comment »

Aceasta este o inițiativă civică, privată. Nu este sponsorizată, nu este parte a niciunui proiect în derulare și nu este afiliată  niciunui partid politic.

Propune un obiectiv de dezvoltare: "Cartier de munte" și dorește să susțină un obiectiv de oraș: "Câmpulung, din nou capitală", ca punct de convergență al tuturor eforturilor individuale și colective, civice, private, administrative și politice, menite să aducă progres și renaștere în orașul Câmpulung Muscel, oraș puternic afectat material, sufletește și mental de distrugerea Uzinei ARO.

Promovează orașul și împrejurimile ca oportunitate investițională unică, de talie națională și internațională.

Dorește să devină o platformă pentru toți cei ce iubesc Câmpulungul și să redea încrederea în forțele proprii, în potențialul individual valorificat prin forța colectivă a voinței:

DĂ-ȚI VOIE SĂ VREI!


Sunday, April 21, 2019, 16:14 | No Comments »

Orașul Câmpulung Muscel se găsește la 168 km de București, la doar 54 km de la coborârea de pe autostrada București- Pitești, spre Brașov.

Este situat la poalele Munților Iezer, la 14 km în aval de Barajul Râușor prin Lerești și Voinești. Pe cealaltă parte a muntelui, pornind dintre Albeștii de Muscel și Cândești, un drum pietruit urcă pe malul râului Bratia până în Vârful Iezer, deasupra lacului cu același nume. În calea acestui drum stă Bughea de Sus, pe un izvor de apă termală cu efecte certificate în detoxificarea organismului, atât de „la modă” azi.

 Așezat de o parte și de alta a Râului Târgului, într-o frumoasă și protejată depresiune, vegheat de cel mai înalt deal din țară, dealul Mățăului, Câmpulungul este poartă de intrare spre culoarul Rucăr-Bran, culoar ce dezvăluie fascinanții Munți Piatra Craiului. Apucând spre Târgoviște, Vârful Leaota străjuiește localitățile Stoenești, Cotenești și Valea Cetățuia.

Câmpulungul împreună cu salba de localități ce-l împrejmuiesc alcătuiesc o zonă unică, de o frumusețe aparte, cu o personalitate autentică, înrădăcinată în valorile strămoșești încă prezente. Natura, istoria, oamenii, clădirile, portul și bisericile dau acestui loc un farmec inconfundabil. Veche capitală a Țării Românești, Câmpulung Muscel poate renaște !


Blog

Copyright ©2019 Cartier de munte, All Rights Reserved.
free website
built with
kopage